Els juniors

Els júniors M.D el Carme es van fundar l’any 1983, després de que una desena de joves s’acostaren a la parròquia del Carme amb ganes de compartir noves experiències, viure un Estil de vida Júnior, i sobretot, de transmetre-ho als menuts.

La panyoleta, amb els fons roig simbolitza la passió i l’entrega de Crist, mentre que les dos franjes blanques, una simbolitza la pau i l’altra, la llibertat.

D’aquell 1983 a l’actualitat, aquest Centre ha anat creixent i acollint a centenars i centenars de xiquets que, gràcies als campaments, han pogut viatjar i conèixer províncies com Lleida, Osca, Terol, Lleó o Astúries.

El mes de novembre del 2008 donà lloc una gran cerimònia per tal de commemorar el 25é aniversari del moviment júnior al Carme. Allí assistiren totes aquelles persones que han format part de la historia del Centre.

Ja per acabar la festa d’aquell dia, es va fer un detall a tots els convidats amb un CD de música, en el qual es fa recopilatori de 22 cançons que han caracteritzat als Júniors del Carme i deixen fer constància dels bons artistes i compositors que han anat pasant.

I es què, el nostre Centre, ha destacat, entre altres coses per les cançons tal i com demostra el gran Palmarès. 7 primers premis i 2 segons en els 25 Festivals de la Cançó de la Ribera.

A més a més, entre aquestes cançons guanyadores, cal fer menció especial a la cançó “Panyoletes i Crismons”, que més tard passà a convertir-se en l’himne dels 25 anys de tot el moviment juvenil.

No hay comentarios: