3/8/13

Puente Viejo 2013, dia 3... el regne d'Oz i... els porquets...

Ja portem tres dies de campament, i tot va de categoria! L'oratge acompanya, i menuts i grans estem passant-ho genial! Esperem que seguisca així!

Com vam comentar, ahir era el torn de les interpretacions teatrals dels menuts, i la veritat, que no varen defraudar... tenim un planter increïble de possibles actors en els vostres fills! Durant la vesprada, varem reconstruir algunes històries del Regne d'Oz: des de l'arribada del mag a OZ, fins l'arribada de Dorothy, passant per altres històries dels llibres de F. Baum, com la història del llenyater de llauna.

Aquest matí, hem rememorat com el poblat dels munchkins estaven sotmesos a la tirania de la bruixa malvada de l'Est, qui els feia passar per proves molt dures... com podeu endevinar, estem parlant del matí del porquet... un joc amb aigua, fang, pomes "enverinades" de Nocilla... en fi... un matí d'allò més entretingudet!

Ara esta vesprada, ens toca un joc de rastreig de sobres per conéixer una història un tant misteriosa... la dels monos alats que estan a les ordres de les bruixes, i a la nit, desvetllarem un dels misteris més tenebrosos dels inicis del Regne d'Oz. Però no adelantem esdeveniments... demà us contarem com acaba...

Canviant una miqueta de tema, d'aci a dos dies comencem les marxes per temps. Aquest any, en lloc d'anar als pics d'Europa, com féiem tradicionalment, coneixerem millor la zona on estem, i visitarem els embassaments de Porma i Riaño, els pobles del voltant, i la mateixa capital de Lleó. Aquest matí ja ha anat una expedició d'educadors a fer una volta de reconeixement per on farem les marxes, i concretar els llocs on passar la nit. Esperem donar-vos més informació demà sobre els recorreguts que anem a fer, perquè sapigueu en tot moment per on anem.

Com sempre, us deixem amb la galeria de fotos d'ahir per la vesprada i aquest matí! Esperem que vos agraden!

Puente Viejo 2013. Dia 3.

Pregàries i lectures al rogle

Com sabeu, els nostres campaments no només pretenen fer que els xiquets s'ho passen bé, sinò que al mateix temps aprenguen a conviure i a ser millors persones, seguint l'exemple de Jesús. Aquest estiu, ens hem proposat treballar les benaurances, un text que serveix d'introducció a tot allò que Jesús va predicar. Cada dia, al rogle del matí i de la vesprada, llegirem alguns textos, de l'evangeli o altres pregàries que serveixen com a reflexió d'alguna de les benaurances, i mitjançant les activitats que fem, tractem aquestes d'una manera més pràctica.

Estos dies, hem estat tractant els valors de la humiltat i de la pobresa d'esperit que mostraven els habitants d'Oz quan eren sotmesos per les bruixes. Vos deixem amb els textos que hem anat llegint durant estos dies, i esperem que també us siguen d'utilitat a vosaltres!


Dia 2. Feliços els pobres en l'esperit: d'ells és el Regne del cel! 
 Lectura del matí: Evangeli Mt. 6, 26-33
Mireu els ocells del cel: no sembren, ni seguen, ni recullen en graners, i el vostre Pare celestial els alimenta. ¿No valeu més vosaltres que no pas ells? ¿Qui de vosaltres, per més que s'hi esforci, pot allargar d'un sol instant la seva vida? I del vestit, per què us en preocupeu? Fixeu-vos com creixen les flors del camp: no treballen ni filen, però us asseguro que ni Salomó, amb tota la seva magnificència, no anava vestit com cap d'elles. I si l'herba del camp, que avui és i demà la tiren al foc, Déu la vesteix així, ¿no farà més per vosaltres, gent de poca fe? Per tant, no us preocupeu, pensant què menjareu, o què beureu, o com us vestireu. Tot això, els pagans ho busquen amb neguit, però el vostre Pare celestial ja sap prou que en teniu necessitat. Vosaltres, busqueu primer el Regne de Déu i fer el que ell vol, i tot això us ho donarà de més a més.
Lectura de la nit
Un pare econòmicament acomodat volia que el seu fill sabés què era ser pobre i el va portar a passar un cap de setmana a la muntanya amb una família de camperols.
Tornant cap a casa, el pare li va preguntar al fill: –Què t’ha semblat l’experiència? –Bona– va dir el fill. –I què has après?– va dir, de nou, el pare..
–Que nosaltres tenim un gos i ells en tenen quatre. Que nosaltres tenim una piscina amb aigua estancada que arriba a la meitat del jardí i ells tenen un riu amb aigües cristal·lines on hi ha peixos i altres animals. Que, per la finestra de casa, nosaltres veiem edificis, cotxes i asfalt i ells veuen muntanyes, rius i animals. Que nosaltres importem llanternes d’Orient per il·luminar el nostre jardí i ells s’il·luminen amb la llum de les estrelles i la lluna. Que nosaltres comprem més i més i mai estem contents del tot i ells sembren i cultiven únicament el que necessiten i són feliços amb el que tenen. Que nosaltres escoltem CD i ells escolten la simfonia de granotes, ocells i altres animals. Que nosaltres cuinem amb forns elèctrics menjars congelats que sovint no tenen gust a res i ells tot el que mengen té aquest bon gust de menjar fresc i acabat de cuinar. Que, per protegir-nos, nosaltres vivim tancats en cases amb alarmes i ells sempre tenen les portes obertes perquè tots són amics. Que nosaltres sempre anem amb presses i males cares i ells sempre tenen un somriure per oferir-te. Que nosaltres vivim connectats als ordinadors, al mòbil, al televisor... i ells, en canvi, estan connectats a la vida, al cel, al sol, a l’aigua, al verd de les muntanyes, als animals, als seus cultius i a la seva família.
El pare va quedar impressionat per la profunditat de les paraules del seu fill, que va acabar dient:
–Gràcies, pare, per haver-me ensenyat com en som de pobres!

Dia 3. Feliços els humils: ells posseiran la terra! 
Evangeli Mt 5, 35-42
Ja sabeu que es va dir: Ull per ull , i dent per dent.
Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra. Al qui et vulgui posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. Si algú t'obliga a portar una càrrega durant un quilòmetre, acompanya'l dos quilòmetres. Dóna a qui et demana; no et desentenguis del qui et vol manllevar.
Pregària de la nit.  Pregària (Kairoi Caminen 2010, Adaptació)
Humilment m’esforçaré a estimar, a dir la veritat i ser honest i pur.
A guanyar-me el sou del treball, i a no posseir res que siga innecessari.
Humilment m’esforçaré a estimar, ser germà de cor universal.
I no tenir mes por.
El món començarà a canviar, quan més lliures siguem i fem fora la por.
Humilment m’esforçaré a estimar,  i a no imposar la meva forma de pensar.
A buscar sempre el millor per tots, i a ser un germà per a tots els meus germans.
Humilment m’esforçaré a estimar. Ser germà de cor universal.

Sempre Units!

No hay comentarios: